Iránytű

Csodálatos rendszer

Tolvaly Ernő, a magyar képzőművészeti élet titokzatos alakja inkább festészeti tevékenysége nyomán ismert. Csendes személyisége ellenére az 1970-es évek óta, 2008-ban bekövetkezett haláláig nagy hatást ...

Szabad(Idő - Free)Time

Az ICA-D „Szabad/Idő” című kiállítása, a gyűjteményt teljesen új szempontból mutatja be. Két szélsőség, a végletes elzárkózás és befelé fordulás, és a feltétel nélküli ...

Leselkedők – panico insecto

Házunk udvarára, lakógyűlésre érkezünk. Az egyetlen napirendi pont: a házat ellepő csótányok kiirtása. Úgy tűnik, nem mindennapi problémával állunk szemben, ugyanis a kártevők megállíthatatlanul szaporodnak ...

Öt nap múlva kezdődik a 7. Ördögkatlan Fesztivál

Több mint 400 programmal várja a fesztiválozókat a négy kis baranyai faluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan teraszon hetedik éve viruló emberi, azaz ...

Derék katona az Erődben!

Láthattad már moziban, tv-ben, színházban és megrajzolva, most megnézheted a komáromi Monostori Erőd korhű falai között is! Több időpontban elevenedik meg Svejk, a derék katona ...

Egy, két, há….SZI...

2012-08-02 10:29:08

Még három nap és indul Európa legjobb fesztiválja, amely ezzel a címmel is örgbíti a magyar kulturális értékek hírét és rangját nemcsak Európában, de a világban.

A könnyű zene legszélesebb nemzetközi mezőnyét felsorakoztató programkínálat mellett nem kevés hely jutott és még több hangsúly került a művészetekre és a kultúrára!
Íme:

ARC Antiteátrum

Ki őrült? Ki exhibicionista? Ki született talentum, vagy antitalentum? Kiderül a 2012-es Szigeten, az ARC és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös helyszínén. Az Antiteátrum színpadán 5 percben mindenki lemérheti színészi képességeit.

A kreatív cég és az energiaszolgáltató nagyvállalat egy 60 férőhelyes nézőterű amfiteátrum formát követő építményt hoz létre, ami már önmagában is figyelemfelkeltő, különleges helyszíne lesz a Szigetnek. Közös szándéka a szervező cégeknek, hogy a környezettudatosság fontosságára felhívják a figyelmet, ezért is választották az építmény alapanyagául az újrahasznosított raklapot!

A sok befogadói attitűdöt igénylő program mellett az Antiteátrum a sziget-látogatók kreatív, aktív energiáit mozgósítja. Ebben a színészekből és stylistból álló stáb segíti a kellő exhibicionizmussal rendelkező szigetlátogatót, aki egy profi színész oldalán, páros jelenetben szórakoztathatja a nagyérdeműt. A színészi asszisztencia mellett választhat színpadi szituációt, díszletet és magának minden fellépő. De figyelem! Az előadás menetén bármikor fordíthat a négy energiavámpír!

A közönség az előadás végén dönt, hogy az „energiavámpírtól” a „gátlástalan őrültig” terjedő hatos skálán milyen helyet foglal el az alkalmi színész. A teljesítményt a „kreatométer” skáláján bejelöli a ceremóniamester, a vállalkozó szellemű szigetlakó pedig pólón megkapja az eredményt, hogy a továbbiakban büszkén viselje kreativitása bizonyítékát.

Itt-ott a fesztivál területén bármikor feltűnhetnek az Antiteátrum akciózó színészei, akik kedvcsináló mini előadásokkal vonzzák a helyszínre a közönséget és az alkalmi színészeket.

Naponta 16 órától 19 óráig tekinthetők meg az őrült rögtönzések, az este hátralévő részében – 24 óráig - pedig chillout helyszínként funkcionál az építmény, ahol az Antiteátrum aznapi eseményeiből, a helyszínen összeállított filmetűdöket zenei kísérettel, és egy Vj közreműködésével élvezhetik a laza kikapcsolódásra vágyók.

A helyszínen továbbá az ELMŰ-ÉMÁSZ energia szakértői egész nap jó tanácsokkal látnak el mindenkit, hogyan spóroljon úgy az energiával, hogy ne váljon maga is energiavámpírrá.

Az ARC Antiteátrum részletes programra itt.

http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/arc_antiteatrum.1987.html#.UBovr_YaNMs


KultúrZóna

A Sziget legemblematikusabb sajátosságának, a multikulturalitásnak szem előtt tartásával kap új dimenziót és új teret az összművészeti helyszín .
A KultúrZóna a Sziget új kortárs kulturális és művészeti találkozóhelye - színház és tánc, képzőművészet, dizájn, klasszikus zene, opera, éjjeli jazz, irodalom, stand-up comedy, cirkusz és új cirkusz, kis utcaszínház produkciók, artisták, akrobaták, mutatványosok, zsonglőrök, kerekasztal beszélgetések, workshopok, flashmob akciók, joga, tai chi és egyéb műhelymunkák szippantják be a Sziget- látogatót!
A helyszín központi eleme a Porondszínház, amit a Kelet-Európa Vurstli, a Múzeumi Negyed, a Kreatív Workshop Zóna, a Hello Wood művészeti installációi, vizuális meglepetései, és az Agora képzőművészeti workshopok fognak közre.
A kreatív alkotó csoportok idei fókusztémája, amelyből megszületendő alkotások, performanszok láthatóak lesznek a fesztivál ideje alatt: Vállald az arcod! / Show your face!

A Fidelio KultúrZóna helyszíneinek részletes programja:

Agora

http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/agora.1944.html#.UBouafYaNMt

Hello Wood http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/hello_wood.1950.html#.UBoukvYaNMt

Kelet-Európa Vurstli
http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/kelet-europa_vurstli.1971.html#.UBousfYaNMt

Kreatív Workshop Zóna

http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/kreativ_workshop_zona.1957.html#.UBou-fYaNMt

Múzeumi Negyed

http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/muzeumi_negyed.1945.html#.UBovHPYaNMt

Porondszínház
http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/porondszinhaz.1974.html#.UAlph6BsO3k


Utcaszínházak és utcazenék
http://www.sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/fidelio_kulturzona_osszmuveszeti_helyszin.1981.html#.UBovYvYaNMv

Hozzászólás ehhez:

Sziget Fesztivál | Programajánló

Milyen nap van ma?