Konyhasarok

Gasztrodesigner

Ittanyár

ajánló

Január, február itt a nyár. Ha nem is a nyár, de tavaszodik és ugye a szezonalitás végett itt is van mindjárt a medvehagyma. Jó egy ...

Tikipitéje

ajánló

Gyerekként voltam egyszer egy régi kazánházban, ahol teljesen elvarázsolt a kusza, rozsdás csövek szövevénye, a gőzölő, fújtató, sziszegő zsongás, a meleg pára, ami Jóska a ...

A Macerás

ajánló

Már nem emlékszem hogyan és miként született meg ez a recept de kifejezetten télen szoktam készíteni. Laktató, izgalmas, fűszeres, felmelegít, érzed tőle, hogy vagy, visszatér ...

A kocsonyáról

ajánló

"Krisztus király ünnepe és Ádvent első vasárnapja között kocsonyának főzését veszi fontolóra a felelősen gondolkodó férfiember. A férfiember szót hangsúlyoznunk muszáj, mert a kocsonya készítéséhez ...

Deus ex machina

ajánló

Hendikeppel indult a reggel, zavar támadt a tér-idő konténeremben a tegnapi törköly és még négy üveg egyéb - nem különbül nagyszerű - pálinkák kevésbé mértékletes ...

Prológus

ajánló

Rendben van, hogy az állattartás és feldolgozás ősidőktől hozzátartozik az emberi létformához de akkor is, az milyen abszurd már, hogy miután leölöm, feldarabolom, ledarálom még ...

!BRÉKING!

ajánló

"DEZSŐNEK MEG KELL HALNIA..." (idézet a Tanú c. filmből)

Az arányokon múlik minden

ajánló

A konyha a lakás legizgalmasabb része. Ott ugyanis mindig történik valami. Így lesz ez új rovatunkban is, különösen, ha olyan szakácsok sürgölődnek benne, akiket nehezen lehet ...

Big Daddy koktél

ajánló

Apa csak egy van és másnaposan ébredni nem jó. A recept megboldogult ifjú korom egyik azon kevés rögtönzései közé tartozik, mely kiállta az idő próbáját.