Más-hol

Dekadencia a bécsi Belvedere-ben

Az osztrák szimbolizmus sokoldalú pozícióinak szenteli a nyarat a Belvedere aktuális kiállítása. Ez az első olyan tárlat, amely átfogóan igyekszik feldolgozni az 1900-as évek osztrák ...

David Bowie kiállítva

Szinte hihetetlen, hogy 66. életévét is betöltötte (január 8-án) David Bowie, a „pop kaméleonja”.

Impresszionista divat

Szokatlan szemszögből vette górcső alá a Musée d’Orsay az impresszionista festészetet: a divat felől közelít az Impressionism and Fashion című kiállításában, mely ugyan január 20-án ...

Tóth Zsuzsa: egyetlen public media thru fashion

Gyerekkorom óta vonzottak a kreatív területek, ezért lettem lakberendező. Később dolgoztam a médiában, majd Magyarország első design központjának PR kommunikációs vezetője lettem. A marketing kreatív ...

Look Mickey, Tate Modern has hooked a big one!!

Az amerikai pop-art jeles képviselője, aki a tömegkultúrából kiemelve a képregényt tette művészete kiindulópontjául és nyersanyagául.

A titkosügynök lesz az első

Armel-opera Avignonban

2012-04-13 12:46:26

Idén tavasszal mutatkozhat be első alkalommal magyar szervezésű fesztivál Európa legfontosabb fesztiválvárosában: a 2011-es Armel Operafesztivál amerikai produkcióját, Michael Dellaira A titkosügynök című darabját 2012. április 18-án 20.30-kor tűzi műsorára a Theatre d ‘Avignon.

Az eddig példátlan esemény különleges meghívás eredménye. Avignon város vezetése és művészeti elitje valamint az Armel Operafesztivál vezetése között 2010 óta folytak tárgyalások az egyedülálló együttműködésről, melynek keretében a magyar ötletből született, magyar helyszínen megvalósított nemzetközi fesztivál itt, Avignonban is bemutathatja teljes fesztiválprogramját 2014-től.
Így a fesztiválprogram egy adott évadban két alkalommal lesz látható, Avignon pedig a Fesztivál másodlagos helyszínévé válik.
A 2014-es teljes bemutatkozást megelőző két évben (2012-ben és 2013-ban) a teljeskörű együttműködés előkészítéseként az Armel Operafesztivál egyik azévi produkciója kap bemutatkozási lehetőséget Avignonban.
Idén a választás a New York-i Center for Contemporary opera nagy sikerű darabjára, Sam Helfrich rendezésére esett, mely a terrorizmus problematikáját boncolgatja egy századeleji tragikus esemény bemutatásán keresztül.
A fesztiválváros azonban nem csupán az amerikai társulatot látja vendégül a produkció erejéig. Velük utazik az előadást kísérő Szegedi Szimfonikus Zenekar is, valamint természetesen a darab főszereplői, a 2011-es Armel Operaverseny döntős énekesei, Miksch Adrienn (a zsüri különdíjasa) valamint a görög-francia származású Nicolas Rigas is.
 

Hozzászólás ehhez:

Armel-opera Avignonban

Milyen nap van ma?