Sziluett

Csak te vagy, és akivel táncolsz

A Duda Éva Társulat új bemutatójának két koreográfusa Gregor Lustek és Rosana Hribar, a szlovén táncélet kiemelkedő alakjai, számtalan nemzetközi díj birtokosai.

Csodálatos rendszer

Szeptember 19-én nyílt a Ludwig Múzeumban Tolvaly Ernő retrospektív kiállítása, mely november 30-ig látható Budapesten, utána Pécsre kerül a tárlat, a festőről Fabényi Juliával, a ...

„Kék zokni-szandál”

Beck Zoltán az Ördögkatlannak mondhatni állandó díszvendége, idén négyféle formációban szerepel a fesztiválon: új lemezt hoz, zenél, mesél, inspirál a 30Y, a Bezzegakurvabeckek, a Háy ...

Nekem kikapcsolódás, amit csinálok

Ferenczi György és a Rackajam visszatérő vendége sok egyéb fesztivál mellett az Ördögkatlannak is. Hannig Dóra a nyári fesztiválszezonról kérdezte.

Afrikai rum a Villányi-hegységben

A Wombo Orchetsra francia afropunk rézfúvós zenekar idén harmadik alkalommal lép majd fel az Ördögkatlan Fesztiválon (augusztus 5-9.). Saját bevallásuk szerint a Wombo „Egyfajta rum, ...

Karácsony és a jövő kommunikációja

Interjú Bergmann Lászlóval, az Iwowwe egyik magyarországi vezetőjével

2011-12-15 11:18:52 Sebestyén Márta
Címkék: interjú

Nemsokára itt a Karácsony, a szeretet ünnepe. Életünk egyik legfontosabb része a család, de tanulás, munkavállalás miatt, a hagyományos nagycsalád egyre kisebb részekre szakad és sokan még karácsonykor sem lehetnek együtt szeretteikkel, barátaikkal. A telefon, az e-mail és az sms mellett létezik egy személyesebb, közvetlenebb kommunikációs forma, amely mostanában indult el világhódító útjára. Erről kérdeztük Bergmann Lászlót, az amerikai internetes szolgáltató, az Iwowwe egyik magyarországi vezetőjét.

- De mi is ez az új csoda, melyet a jövő kommunikációjának emlegetnek nagyon sokan?

- Napjainkban egy iparág van, amely folyamatosan a legnagyobb válság közepette is fejlődik, ez pedig az internetes kommunikáció. Napról-napra jelennek meg az új telefonok, amelyek folyamatosan bővülő szolgáltatásokat kínálnak. Ezek az okos telefonok, amelyekre több olyan alkalmazás küldhető, amely teljes mértékben megváltoztatja a személyes és üzleti kommunikációt. Az Iwowwe amerikai internetszolgáltató cég egyik feladata, hogy a videó üzeneteket elterjessze az egész világon. Az internetes kommunikációban a hagyományos szöveges e-mailek kora lassan lejár. Az emberek nem szeretnek írni, olvasni inkább videókat szeretnek nézni. Egy esemény sokkal hitelesebb, szebb ha videóban mutatják be, mintha ugyanez képekben történne. Az emberek elfogadják az új rendszereket, mert valóban korszerűbb, mint amit eddig használtak. A karácsonyi és újévi üdvözletek pedig sokkal színesebbek, személyesebbek lehetnek, ha videó emailben történnek. Felmérések szerint az sms-ek, valamint a postai üdvözlőlapok küldése hamarosan teljesen háttérbe szorul.

- Mit gondol manapság mennyire hatékony kommunikációs eszköz a video email?

- A világ egy kommunikációs robbanás előtt áll. Rövidesen minden a videókról fog szólni. A világ lakosságának csak kis része használ még video levelezést, de néhány éven belül a hagyományos leveleket, mintegy 95%-ban a video emailek fogják felváltani. Bátran merem állítani, hogy ez az újdonság viharos sebességgel terjed a világban, és máris üzleti kiválósági (Stevie Awards) díjat kapott (a világ legmagasabb innovációs díja). Mivel az emberek vágyainak elébe ment, a video email megoldással, és összességében technikailag ma a legmagasabb színvonalat képviseli a szakterületén (a szaklapok szerint). Amit ez a cég megalkotott néhány év alatt, arról a konkurencia csak álmodozik, egyszóval utcahosszal vezetünk.

 

- Hogyan látja, elfogadják az emberek a jövő kommunikációját, vagy még idegenkednek tőle?

- Az az általános tapasztalat, hogy az emberek eleinte mindentől idegenkednek, de még csak néhány hónapja vagyunk a piacon és máris 40 ezer felhasználónk van. S egyre több lesz, hiszen a video üzenet egy beszélő és arcos színes képeslap, mely még közelebb hozza a távolélőket egymáshoz, mivel az alkalmas telefonokon rövidesen az SMS-t és az MMS-t is fel fogja váltani. Lényegesen több, mint egy szürke közprédára tett video üzenet a közösségi oldalakon (amit elkészíteni és feltenni sem könnyű). Célzott és egyedi! Akár csoportoknak, időpontra ütemezve, egyéni tartalommal (alkotás), és nem utolsó sorban nagyon egyszerű saját webkamerás elkészítéssel is küldhető! Sőt, azt is ellenőrizni tudjuk, hogy célba ért-e az üzenetünk és hányszor nézték meg. Már sok ezer magánember használja eddig is a családi és baráti kapcsolatokban, egyesületek, egyházak és egyéb közösségek, kisvállalkozások, jelentős vevőkapcsolatra építő cégek világcégek, és a világ legnagyobb információ-technológiai (IT) cégei.

- Milyen fejlesztések várhatók a cégnél?

- Az Iwowwe cég folyamatos fejlesztéseken dolgozik. A jövő év elején megjelenik az 5.0-ás rendszer, mely a videóban történő telefonálás lehetőségét teremti meg. Ehhez a lehetőséghez hozzáférhet mindenki, aki okos telefonnal rendelkezik. Nem szükséges, hogy a készüléken internet legyen. Ez egy forradalmi változás lesz a kommunikáció területén. Ezeken a telefonokon lehet továbbítani a video emaileket és lehet egyéni video beszélgetéseket valamint csoportos konferenciákat is tartani.

Ünnepek alkalmából pedig fel tudjuk keresni az internet segítségével a távol lakó szüleinket, barátainkat és az éteren keresztül is hitelesebben tudjuk őket köszönteni akár az Újév alkalmából is. Egy szóval: MINDEN A VIDEÓKRÓL FOG SZÓLNI!! Csak azt tudom javasolni, hogy szerezzen Ön is örömet szeretteinek egy video e-mail küldésével, ahol nem csak a hangját hallják, hanem láthatják is!

 

Iwowwe videó e-mail:
http://www.iwowwe.com/template-showcase.html

Hozzászólás ehhez:

Interjú | Bergmann László - Iwowwe

Milyen nap van ma?