RSS

Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Magyar álom 15. ARC közérzeti kiállítás

2015. szeptember 11-27

2015-09-15 09:22:26

„Miről álmodsz, és mekkorát? Arról, hogy a magyar foci méltó lesz régi nagy híréhez, vagy hogy minden korrupt fazont elszámoltatnak egyszer?Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család? Magyarul álmodsz, vagy idegen nyelven? Van olyan, hogy magyar álom? Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?” - ezekkel a kérdésekkel invitált idén alkotásra az ARC.

Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő óriásplakát kiállítás alkotásai szűk keresztmetszetét adják, milyen gondolatokat szül a szókapcsolat: Magyar álom. A kiállítást megelőző pályázaton a felkínált főtémán kívül – mint minden évben, idén is - bármilyen szabadon választott ötlettel, témával lehetett pályázni.

ARC+ Hétköznapi csodák
Vannak, akiknek álma, hogy mások álmát visszaadják, nyugodttá tegyék. Nap mint nap teszik, amit meggyőződésük diktál, dacára annak, hogy tevékenységük a nyilvánosság elől többnyire rejtve marad. ARC+ Hétköznapi csodák című kamarakiállítás keretében most 14 civilszervezet enged betekintést munkájába, melyet a MACI - Magyar Civilszervezetek mutat be a MagNet Civil Kapcsolatok Program támogatásával.
A kiállításra az Amnesty International Magyarország, az Arany Liliom Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Esések Iskolája Egyesület, a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Gyermekliget Alapítvány, a Habitat for Humanity Magyarország, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Közel Hozzánk Jótékonysági Szervezet, a Magyar Cserkészszövetség, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Motiváció Oktatási Egyesület, a RIROSZ és a Vigyél haza Alapítvány plakátjai kerültek be.

 

 

Díjazottak
A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.

Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling” című alkotásával.

 

A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!” című munkájáért.

A harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő” című alkotásával.

A Borz díj tulajdonosa „Rémálom” c. pályamunkájával Gutema Dávid lett.

A Hammer Marketing Shop különdíját, a Nassli Viktor „Duplagondol” c. pályamunkája nyerte el, melyet a zsűri azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta.
A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt,
Edőcs Zsófia és Kovács István nyerték, „Vissza a jövőbe!” című alkotásukkal.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Kutyatár „Minden, ami kutya” különdíját „Bátor” c. plakátjukkal Mester Kata, Mester Éva Hajnalka nyerte.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek, az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor. Addig is like-okkal lehet támogatni a kedvenceket. (www.facebook.com/arcmagazin)
Idén az online közönségszavazáson túl a kiállításon is lehet véleményezni a kiállított plakátokat, limitált számú, véleményt kifejező matricákkal.
Egy régi ARC látogató, Papp Emese, tanár megkeresésére és együttműködésével most diákoknak és a nagyközönségnek magyarul és angolul is szerveznek „Szerintem…” címmel tárlatvezetéseket a kiállításon.


A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a www.arcmagazin.hu weboldalakon.