RSS

Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Múzeumok éjszakája - Bécsben

2015-09-25 08:55:33

Bécs, 2015. 09. 16. (COMPRESS) 127 múzeum és kulturális intézmény részvételével 2015. október 3-án ismét megrendezik Bécsben az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Az örök kedvencek és legnépszerűbb múzeumok mellett számos új, vagy eddig kevésbé ismert tárlat csábítja majd az érdeklődőket.

„Idén már 16. alkalommal rendezzük meg az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Ezúttal is rengeteg alkalom kínálkozik bepillantani Bécs kulturális sokszínűségébe, újdonságok felfedezésére és hasznos információk elmélyítésére. Az éjszakai barangolásra csak Bécsben 127 múzeum és kulturális intézmény várja a kultúra szerelmeseit. Mindemellett az Osztrák Rádió és Televízió épülete is megnyitja a kapuit: az érdeklődők 18:00 órától félóránként backstage-vezetéseken vehetnek részt, megismerhetik a székház belsejét és bepillanthatnak a Radio Wien különkiadásának stúdiójába“, meséli Dr. Brigitte Wolf, az ORF Wien igazgatója.

ORF / Hans Leitner és Leopold Museum; ORF-Design / Matthias Kobold

Az örök kedvencek és nagy múzeumok mellett számos kevésbé ismert, kisebb tárlat is várja az éjjeli baglyokat. A Wiener Phonomuseum a fonográfok, gramofonok, rádiók és hangszer-különlegességek mellett egy Beatles-kiállítással készül az éjszakára. A Science Pool tudományos programjain pedig az érdeklődők kipróbálhatják az Oculus Rift és a Google Glass okosszemüvegeket valamint a 21. század hangszerét, a Reactable interaktív zeneasztalt. A város legifjabb múzeumában, a Viktor Frankl Museumban a logoterápia és az egzisztenciaanalízis területére kalandozhatnak az érdeklődők. Idén először éjszaka is megtekinthetőek a híres bécsi lipicai lovak a Spanyol Lovasiskolában, a bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét bemutató Remise pedig a Schwedenplatzról még oldtimer-járattal is megközelíthető lesz.

ORF / Hans Leitner és Leopold Museum; ORF-Design / Matthias Kobold

A szombaton 16 órától vasárnap hajnali 3 óráig tartó éjszakai barangolásra egy jegy 13 euróba kerül, ami nemcsak az összes múzeumba, de a tömegközlekedési eszközökre is érvényes. Ráadásul a helyszínek között még ingyenes különbuszok is közlekednek.

Részletes program: http://langenacht.orf.at