RSS

Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Thea Soti a Budapest Jazz Klubban

2011-06-07 09:09:33

Thea Soti ezúttal berlini formációjával lép fel június 7.-én a Budapest Jazz Klubban, ahol fantázianyelven és magyarul énekel a különleges hangzású izgalmas Hang Drum és hegedű kíséretében. Az egyedi felállású, világzenét, jazzt, improvizatív percussion muzsikát és népdalszerű balladákat vegyítő nemzetközi csapat ebben a formában először mutatkozik be Magyarországon.

A Manivolanti jelentése olaszul "szárnyaló kezek" és egy Berlinben sikeresen működő zenei projektet jelöl. Három Berlinben dolgozó és élő művész véletlen találkozása után 2009-ben alakult meg a nemzetközi trió. Tagjai: Miko Mikulic - hegedű, Tivadar Nemesi - Hang Drum, ütőhangszerek, Adam Gallina - Hang Drum, ütőhangszerek.

A zenekar dallam és ritmusvilága több zenei kultúrát ötvöz: a jazz és világzene változatosságát idézik kompozícióikban, improvizációikban. A trió innovativ zenei törekvését a HANGok egyedülálló karaktere határozza meg. A HANG acélból készült rezonáló test, egy 2000-ben Svájcban kifejlesztett ütőshangszer, mely képes a dallam és a ritmus izgalmas hangzásvilágának, sokszínű megszólaltatására. Készítői "Hangszobornak" (Klangskulptur) nevezik találmányukat.

Az énekesnő portré-interjúját itt olvashatjuk.