RSS

Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Hétköznapok- Ünnepnapok

2015-08-13 09:27:41

Bernáth/y Sándornak, a magyar neoavantgárd művészeti élet legendás alakjának 70-es években készített műveiből nyílik kiállítás Hétköznapok – Ünnepnapok címmel Debrecenben a Batthyány 24 Galériában 2015. augusztus 13-án, csütörtökön 17 órakor.

A Batthyány 24 Galériában rendezett tárlaton Bernáth/y 70-es években készült korai munkáiból válogatott Tóth Árpád kurátor, aki a Galéria Neon vezetőjeként fontosnak érzi a három éve elhunyt Bernáth/y életművének teljes feltérképezését és bemutatását. Most láthatók először kiállításon Bernáth/y-nak az 1978-as Debreceni Virágkarneválra megfestett virágkompozíciós tervei az annak idején még írógépen megírt szöveges ismertetésükkel együtt. A dokumentarista igénnyel elkészített La dispersion című fotósorozatának franciaországi bemutatása óta pedig csaknem negyven év telt el.

A Leninvárosi Kísérleti Műhely mindennapjait egymásra fotózott képeken megörökítő és negatívban előhívott montázsait már láthatta a nagyközönség 2012-ben az A38 hajón Bernáth/y emlékére szervezett kiállításon. Bernáth/y Bukta Imrével közös land art kísérleteinek fotókon dokumentált anyaga Bukta Műcsarnokbeli kiállítása után most kerül újra kiállítótérbe. A Batthyány 24 Galériában zömében fotókkal idézzük meg a 70-es évek hangulatát, Bernáth/y fanyar humorával, groteszk látásmódjával fűszerezve.

A kiállítás szeptember 12-ig látható a Batthyány 24 Galériában.
4024 Debrecen, Batthyány utca 24.