RSS

Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Pécs arcai – A pécsi Focus Csoport fotókiállítása

Száztíz pécsi arckép látható a Focus csoport a város lakosainak portréit bemutató fotókiállításán. Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc, dr. Lajos László ...

Kortárs dán építészet a Fugában

2016-02-22 11:33:23

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. A tárlat 2016. március 14-éig megtekinthető. A programokra a belépés ingyenes.

A kiállításról

A dán építészeti hagyomány és design méltán nevezetes. Jørn Utzon, Arne Jacobsen és Henning Larsen munkásságát világszerte elismerik, ám az elmúlt években a dán építészek új generációja is letette névjegyét az asztalra. A Kortárs dán építészet című kiállítás tizenöt dán építésziroda huszonegy projektjén keresztül mutatja be azokat a fenntartható megoldásokat, amelyeket a dán design és építészeti kultúra napjainkban kínál a közterületek megújításától a lakóparkok építéséig. A kiállítás teljes anyaga Magyarországon első ízben a Fugában tekinthető meg. A kiállítást különböző kísérő programok is színesítik majd.

PROGRAMOK

2016. február 23.

18.00 A KORTÁRS DÁN ÉPÍTÉSZET című kiállítás megnyitója

A kiállítást megnyitja: Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete és Beleznay Éva, várostervező építész, Budapest volt főépítésze

19.30 Max Kestner Koppenhágai álmok című dokumentumfilmjének vetítése dán nyelven, magyar felirattal (70 perc)

Bővebb információ

2016. február 27.

10:00-14:00 Beleznay Éva kreatív építészeti workshopja gyerekeknek és felnőtteknek

Bővebb információ

2016. március 5.

17:00 „A város mint találkozóhely: közösségi terek – vízparti fejlesztések” címmel 2015. november 17-én az A38 Hajón tartott építészeti szeminárium felvételének vetítése angol nyelven.

Résztvevők:
Peder Baltzer Nielsen – Aalborg főépítésze
Serban Cornea – a MUTOPIA Architects alapítója
Moderátor: Beleznay Éva

Bővebb információ

2016. március 7.

19:00 Jacob Jørgensen és Henrik Lundø Olafur Eliasson: Space is Process című dokumentumfilmjének vetítése angol nyelven (77 perc)

Bővebb információ

2016. március 10.

18:00 „Álomsüti” – felolvasószínház (magyar nyelven)
Közreműködik a Dollár Papa Gyermekei felolvasószínháza, Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás

Bővebb információ

19:00 „Harangjáték” – veszélyeztetett hangok koncertje

Közreműködik Maiken Bauer

Bővebb információ

Az esemény szakmai támogatói:
FUGA Budapesti Építészeti Központ
Kortárs Építészeti Központ