RSS

Iránytű

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Pécs arcai – A pécsi Focus Csoport fotókiállítása

Száztíz pécsi arckép látható a Focus csoport a város lakosainak portréit bemutató fotókiállításán. Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc, dr. Lajos László ...

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

2016-04-27 09:05:28

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik meg Budapesten.

A könyv szerzője és a kiállító művész Nagy Enikő szociálpedagógus, aki az elmúlt években 45 törzs és etnikai csoport vizuális és vokális pillanatait dokumentálta, hogy létrehozza a SAND IN MY EYES, Sudanese Moments című angol és arab nyelvű irodalmi- és fotókönyvet. Ehhez 30.000 km-t utazott és több mint 26.000 fényképet, valamint 2500 tradicionális elbeszélést gyűjtött össze.

Fényképek és szövegek kompozícióján keresztül kibontakozik Szudán gazdag és sokszínű kultúrája és főleg a hagyományos életfilozófiája.

A tárlat 2016. MÁJUS 4 - 30. között látható a könyvtár az Országos Idegennyelvi Könyvtár Átriumában és Rendezvénytermében.
A kiállítás angol, arab és magyar nyelvű.

Kísérőprogramok:
Tárlatvezetés: 2016. május 7., 10-12.00
Filmvetítés és felolvasás: 2016. május 9., 18 óra

A projekt honlapja: www.sandinmyeyes-sudan.com