Iránytű

SAND IN MY EYES - Szudáni Pillanatok képekben

A tárlat 2014-ben az UNSESCO előszavával megjelent kötet anyagából készült válogatás, amely különleges utazásra hívja látogatót. Berlin, München, Madrid és London után, május 3-án nyílik ...

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

KIT SZERETTEK ŐK?

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a múzeum Pulszky-szalonjának március 16-i rendezvényén azokra a hölgyekre emlékezünk, akik méltó társaivá váltak az 1848-as korszakalkotó, nagy történelmi ...

Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján

A kiállítás a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) és a Szentendrei-szigeten kialakított horányi táborhelynek a munkáskultúrában betöltött szerepét vizsgálja a két háború közötti időszakban.

Kortárs dán építészet a Fugában

A Dán Nagykövetség kulturális fesztivált szervez a 2016. február 23-án a FUGÁ-ban nyíló Kortárs dán építészet 2.0 című kiállításhoz kapcsolódóan. Színes programok várják az érdeklődőket, ...

Hozzuk divatba a türelmet!

2011-02-23 11:41:57

A Tünet Együttes és a holland-osztrák United Sorry művészduó közös produkciójában kreatívan gondolják újra a politikai közbeszédet. Megalkotják a hétköznapok propagandáját, ami lemond az ismert kampányfogásokról: a jól hangzó szlogenekről és a frappáns megfogalmazásokról. Az ismeretlent kutatják és előcsalogatják a benne rejlő költészetet. Hozzuk divatba a türelmet!

A PROPAGANDA! a United Sorry korábbi, az aktuális politikai helyzetre reflektáló munkáinak folytatása (Lost in Space; Holy Shit, Bécs, 2010). Az előadásban elhangzó szövegeket, beszédeket, zenéket és a koreográfiákat a Tünet Együttes tagjainak és vendégművészek közreműködésével hozzák létre.

Az előadásban arra keresik a választ, mit jelent az otthon és az identitás a folyamatosan változó társadalmi környezetben. A társadalmi szerepektől és nemi sztereotípiáktól lecsupaszított jelenlét intimitását hirdetik. Ültess bogarat!

A Frans Poelstra és Robert Steijn alapította United Sorry művészduó 2004-ben jött létre. Előadásaikra, akcióikra jellemző a személyesség, a játékos képzelőerő, a színpadi létezés keresetlensége. Munkáikban fontos szerepet játszik a szemlélődés és a sajátos költői nyelv, amellyel a közéletet megmozgató témákra reagálnak.

Rendszeresen fellépnek Európa és az Egyesült Államok jelentős fesztiváljain és befogadó helyein, de megfordulnak galériákban, múzeumokban és köztereken is.

A Tünet Együttes és a United Sorry előadása a retorikus színház és a performanszművészet határán mozog. A projekthez kapcsolódóan koreografált sétákat, zenés felvonulásokat, beszédmaratonokat terveznek, házilag előállított eszközökkel és saját zenével. Mindegy!

 

Szereplő:
Gőz István
Kövesdi László
Szabó Réka
Szász Dániel
Vadas Zsófia Tamara

Tér: Szirtes Attila
Fény: Szirtes Attila
Rendező munkatársa: Szabó-Székely Ármin

Rendező: Frans Poelstra, Robert Steijn

www. tunetegyuttes.hu

Bemutató: 2011. február 24. 20h Trafó

Hozzászólás ehhez:

Ajánló | Tünet Együttes: Propaganda!

Milyen nap van ma?