Zöldülj!

Az Atomerőmű számára kiemelt fontosságú a környezetvédelem

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. (Paksi Atomerőmű) a nukleáris biztonság elsődlegessége mellett nagy hangsúlyt fektet a környezeti elemek védelmére hagyományos (nem nukleáris) értelemben is.

Kapcsolat az atomerőmű és az őt befogadó régió között

Immár két évtizedre nyúlik vissza az a kiterjedt kapcsolati rendszer, mely az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-t és a céget befogadó térséget ezer szállal köti össze. ...

Védelmet kap a folyók szegélyezte éden

Tegnap elfogadták a Dráva horvát és magyar oldalának bioszféra rezervátummá jelölését az UNESCO e héten zajló konferenciáján. A párizsi esemény fontos mérföldkő azon az úton, ...

Ki kell állnunk a Dunáért!

Június 29-én, pénteken ünnepeljük a Nemzetközi Duna Napot. Ekkor senki sem feledkezhet meg Európa legnagyobb folyamáról és élővilágáról.

Az űrből nézve is csak egy Földünk van?

Radikális lépésekre van szükség világszerte – figyelmeztet a WWF által kétévente kiadott tanulmány, amelyet idén egy űrállomásról mutattak be! A növekvő fogyasztás, az erőforrások egyre ...

Város a növényeknek

2012-06-12 08:44:35

A Med44 vállalat friss projektje a nyüzsgő városi forgatag és a környezet ötvözése: terráriumokból álló, úgynevezett „Növény-várost” szeretnének létrehozni, egy helységben megjelenítve a modern technológiákat, az építészetet és a természetet.

Egy új projekt keretein belül olyan „Növény-város” létrehozását tervezik, mely tulajdonképpen egy terráriumokból álló művészeti létesítmény, s az emberi technológiát és építészetet idézi. A terveket New York város pezsgő élete ihlette. Az ötlet és a kivitelezés a Med44 építészeti céghez köthető. A munka 2011 szeptembere óta folyik.

Az alkotók így írják le elképzeléseiket: „Fenntartható életmód. Azzal kezdődik, hogy mindennapi városi környezetünkbe becsempésszük a természetet. A közeljövőben szeretnénk létrehozni az első Zöld Várost.” A tervek szerint a struktúrák elsőként egy manhattani kiállítóteremben foglalnának helyet.

Az alkotók egy olyan sűrű, buja, nyüzsgő városképet álmodtak meg, ahol a víz az egyik terráriumból a másikba áramlik. A különálló üvegdobozok mintegy a szomszédságot jelképezik, együtt pedig egy nagy egészet alkotnak. A növények öntözését egy okostelefon alkalmazás kontrollálná, s mindent (beleértve a világítást is) nap-, víz-, és szélenergia működtetne. A hosszú távú célok között szerepel, hogy mások számára is lehetővé tegyék egy saját Növény-város létrehozását.

Forrás: explorerworld.hu

Hozzászólás ehhez:

Város a növényeknek | A Med44 vállalat friss projektje

Milyen nap van ma?